Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Παρεμβάσεις από το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού



Παρασκευή 13/1/2012

Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού ενάντια στα μέτρα  της Τράπεζας Πειραιώς σε κεντρικά γραφεία και καταστήματα της τράπεζας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους σε οργάνωση του αγώνα, να απορρίψουν και να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων.
Στην Αθήνα έγινε παρέμβαση στα γραφεία στη Συγγρού, όπου οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που οργάνωσε χτες το απόγευμα το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.
Στη Θεσσαλονίκη  και χτες, έγιναν συζητήσεις, συνελεύσεις στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, σε κάθε όροφο, παρά τις προσπάθειες συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να τις εμποδίσουν. Και στην Πάτρα έγινε ανάλογη παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι οι ταξικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε δυναμικές παρεμβάσεις και πριν τα Χριστούγεννα με αποκλεισμούς γραφείων και μαζικές συγκεντρώσεις - συζητήσεις με τους εργαζόμενους.
Με την ανακοίνωση που μοίραζε χτες το ΠΑΜΕ καλούσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις - αγωνιστικές απαντήσεις στους εργασιακούς χώρους. Να γίνουν περιοδείες σε όλους τους χώρους. Να γίνουν ακόμα Γενικές Συνελεύσεις στα τρία επιχειρησιακά σωματεία για αγωνιστική κινητοποίηση. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας σε όλη τη χώρα.