Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ

 Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει την ισοπέδωση προς τα κάτω με την ένταξη των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ ανακόπηκε στη χτεσινή ψηφοφορία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης αρκεί να οργανωθούν και να πιστέψουν στη δύναμή του αγώνα.
Η καταψήφιση της τροπολογίας είναι μια ανάσα όμως  από μόνη της δε φτάνει.
Μπορεί και πρέπει να γίνει κρίκος για το δυνάμωμα του κινήματος που διεκδικεί να μπλοκάρει τα μέτρα ,να ανατρέψει αυτήν την πολιτική.

Κανένας εφησυχασμός  δεν πρέπει να υπάρξει.
Η χτεσινή ψηφοφορία δε αλλάζει σε τίποτα τη γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης που έρχεται με το νέο πακέτο μέτρων και τον εκβιαστικό δίλημμα ‘’αντιλαϊκά μέτρα ή χάος’’.
Σε αυτά τα μέτρα επανέρχεται με δραματικό τρόπο η αύξηση των νοσηλίων, των εξετάσεων , οι περικοπές στη χρηματοδότηση της υγείας.
Και σε αυτό το πακέτο παίρνονται μέτρα που θα θωρακίσουν την κερδοφορία των τραπεζιτών ,των επιχειρηματιών και  που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Για τους τραπεζίτες η υγεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας νέος επιχειρηματικός τομέας.
Θεωρούν κόστος και μη βιώσιμα τα ταμεία που υπάρχουν (ΤΥΠΑΤΕ, ΤΥΠΕΤ..) αλλά βολεύονται θαυμάσια από την υγεία που οι  ίδιοι θα πουλούν ως προϊόν.

Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη η πρόταση της ηγεσίας της ΟΤΟΕ για ίδρυση Ενιαίου Ταμείου που όμως θα λειτουργεί ως επαγγελματικό και μάλιστα αφορά μόνο τους ασφαλισμένους στο ΤΑΥΤΕΚΩ δε λύνει κανένα πρόβλημα.
Αντίθετα, διασπά τον κλάδο, διευκολύνει τα σχέδια των τραπεζιτών και  δημιουργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι  με τερτίπια μπορεί να έχουν υψηλές παροχές υγείας, χωρίς να συγκρουστούν με την πολιτική που τσακίζει την υγεία, χωρίς να έρθουν σε ρήξη με τις επιδιώξεις των τραπεζιτών που σε μετράνε ως κόστος για τη δική τους επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας.
Μπορούμε να φοβίσουμε  τους εργοδότες, την κυβέρνηση και ΕΕ παλεύοντας με κριτήριο τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και όχι με το ρεαλισμό του μικρότερου κακού που οδηγεί στο συμβιβασμό και την υποταγή.

Η Μαζική συμμετοχή στη 
48ωρη απεργία 6-7 του Νοέμβρη
Να μην ψηφιστούν τα 
νέα βάρβαρα μέτρα
Να καταργηθούν μνημόνια και δανειακές συμβάσεις